PARIS/PARÍS
Category: CUT

Hair/Pelo: Diadema

Makeup/Maquillaje: Cristina Marzo

Photo/Foto: Stefano Bidini



ENG
CUT
1-5. Shape the entire perimeter line, following the design of a classic bob and leaving a long, diagonal fringe.
6. In the upper occipital area, take a triangle section, pull it upwards and point-cut to the required length. This will be your guide for the remainder of the cut.
7-9. Using the control section as your guide, point-cut the hair along the perimeter of the head, creating shattered ends.
10-11. Separate the crown area with a circular parting. Cut all the hair below the crown area using various thinning techniques. For the nape, use thinning scissors. For temporal and lateral areas use traditional scissors to slice through the hair.
12. Pull together the separated hair of the crown area and cut the section using a deep slicing technique.
13. To finish, cut the fringe area using the slicing technique.

ESP
CORTE
1-5. Trazar la línea del perímetro completa siguiendo el diseño de un "carré" clásico y dejando un flequillo largo y en diagonal.
6. Tomar una sección triangular en el área occipital superior, elevarla y puntear en el largo deseado. Esto será la guía de referencia para el corte.
7-9. Usando la sección de control como guía, puntear el pelo a lo largo delñ perímetro de la cabeza, creando puntas desmechadas.
10-11. Separar el área de la coronilla mediante una raya circular. Cortar el cabello debajo del área de la coronilla usando diferentes técnicas de afinamiento. Para la nuca, usar tijeras de afinar. Para las áreas temporal y lateral, usar tijeras tradicionales para rebajar el cabello.
12. Juntar las secciones de pelo de la coronilla separa-das y cortarlas utilizando una técnica de deslizamiento profundo.
13. Para finalizar, cortar el flequillo utilizando la técnica de deslizado.